Връзки за достъпност

Извънредни новини

ИКЕА инвестира 200 млн. евро в борбата с климатичните промени


Клиенти на ИКЕА пред плакат "Действайте сега", свързан с борбата срещу климатичните промени
Клиенти на ИКЕА пред плакат "Действайте сега", свързан с борбата срещу климатичните промени

Най-голята компания за мебели в света ИКЕА ще похарчи близо 100 млн. евро за подпомагане на директните си доставчици с цел те да започнат да работят с енергия от възобновяеми източници. Освен това ще инвестира други 100 млн. евро в борбата с въглеродните емисии чрез залесяване и опазване на горите, съобщи Ройтерс.

Инициативата е част от цялостната политика на ИКЕА, която цели до 2030 г. да започне да премахва повече парниковите газове, отколкото са отделени при работата на веригата в света. Планът по отношение на доставчиците е да бъдат финансирани над 1000 фирми, тъй като ИКЕА произвежда едва 10% от стоките, които продава, а останалата част от асортимента е от външни източници.

През септември от шведската компания съобщиха, че ще преизпълнят целта си през 2020 г. да произвеждат толкова енергия от възобновяеми източници, колкото е необходима за дейността на компанията в цял свят.

Повече от 400 фирми, сред които ИКЕА, H&M, Кока-Кола и Сони подкрепят инициатива на ООН, свързана със задържането на глобалното затопляне под 2 градуса по Целзий.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG