Връзки за достъпност

Извънредни новини

Деница Сачева ще бъде новият социален министър


Деница Сачева (на микрофона) досега заемаше длъжността зам.-министър на образованието
Деница Сачева (на микрофона) досега заемаше длъжността зам.-министър на образованието

Настоящият зам.-министър на образованието и науката Деница Сачева ще бъде новият социален министър. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция в неделя.

"Отговорността е моя, мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а съм го консултирал и с патриотите", каза премиера. Той обяви, че предложението е отправено още в петък, а във вторник новият министър трябва да бъде официално назначен на поста си.

Деница Сачева заемаше позицията на зам.-социален министър в предходния кабинет на Борисов, като преди това е била и на различни постове във ведомството. Тя има магистърски степени по връзки с обществеността от Софийския университет, както и такава по здравен здравен мениджмънт от университета „Проф. Асен Златаров“ в Бургас, а бакалавър е завършила в Югозападния университет „Неофит Рилски“ по специалност педагогика.

В петък министър председателят поиска и прие оставката на Бисер Петков, а според официалната информация причина за решението на Борисов е било недоволство от от темповете на осъществяване на социалната политика и че "темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания".

В събота пред бТВ лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов заяви, че причина за оставката на Петков са "душмани в правителството" и напрежение с финансовия министър Владислав Горанов.

По време на пресконференцията, на която присъства и самият Горанов, Борисов заяви, че уважава исканията на майките на деца с увреждания Бисер Петков да остане министър, но изтъкна, че дори от останалите министри „никой не иска да работи с него“.

Премиерът потвърди също и смяната на областния управител на Перник Ирена Соколова заради водната криза в областта. Това ще стане официално в сряда с решение на Министерския съвет.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG