Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Топлофикация София" излиза на енергийната борса


"Топлофикация София" ще участва самостоятелно на Българската независима енергийна борса и няма повече да продава през посредник след изтичането на договора си с "Гранд енерджи дистрибюшън" в средата на 2020 г. Това съобщиха от топлофикационното дружество в четвъртък. Сегашният партньор на общинската фирма се свързва с бизнесмена Христо Ковачки, пише "Медиапул".

От "Топлофикация София" обещават да изберат прозрачно координатора и да утвърдят вътрешни правила за участие на енергийната борса. Според члена на надзорния съвет на дружеството Валентин Терзийски това ще подобри финансовия резултат на дружеството, което е губещо. Промяната няма да засегне цените за потребление, увери той пред радио "Фокус".

През ноември изпълнителният директор на "Топлофикация София" инж. Кремен Георгиев подаде оставка, а на негово място временно беше назначен Александър Александров.

Смяната дойде няколко месеца, след като "Булгаргаз" заведе дело срещу дружеството за дължими 35 млн. лева за доставен природен газ. Сумата е част от общо дълг от над 120 млн. лв. Той беше натрупан само за година между август 2018 и август 2019 г., след като преди това "Булгаргаз" продаде на Българския енергиен холдинг вземанията си от столичното дружество в размер на 105 млн. лева, припомня "Дневник".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG