Връзки за достъпност

Извънредни новини

Режимът се затяга: вода в Перник ще има само по шест часа на ден


Станислав Владимиров
Станислав Владимиров

Режимът на водата, въведен на 18 ноември в Перник заради спадналото ниво на язовир „Студена“, ще бъде затегнат през следващата седмица, съобщи кметът на града Станислав Владимиров. Тогава ще бъде свикано и заседание на кризисния щаб.

Досегашните десет часа на ден, в които водата бе пускана, ще бъдат намалени на шест – от 16.00 до 22.00 часа. През последния близо месец перничани имаха вода по пет часа сутрин и пет вечер. Въвеждането на нов режим е по настояване на ВиК-Перник, тъй като хидравличните удари при пускането на водата два пъти дневно причиняват аварии.

Кметът Владимиров коментира, че според първоначалните прогнози при режим до края на март или началото на април догодина в язовира би трябвало да има достатъчно вода, за да бъде възстановено нормалното водоснабдяване.

Преди ден Районната прокуратура в Перник постанови, че по случая има данни за вина на министрите на регионалното развитие и на екологията Петя Аврамова и Нено Димов. Тъй като действията на членовете на кабинета са от компетентността на специализираната прокуратура, проверката бе пратена там и предстои тя да установи дали от двамата трябва да бъде търсена наказателна отговорност.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG