Връзки за достъпност

Извънредни новини

Китай отмени временно допълнителни мита върху американски стоки


Държавният съвет на Китай отмени временно допълнителните мита върху някои американски стоки, които трябваше да влязат в сила от неделя. Решението е резултат от постигнатата в петък "първа фаза" от преговорите за търговска сделка между двете страни, предадоха световните информационни агенции.

Отменените в неделя допълнителни данъци бяха свързани с вноса на автомобили и автомобилни части от САЩ. Китай се надява, да работи съвместно със Съединените щати, на базата на равноправие и взаимен респект, за правилното уреждане на опасенията на всяка от страните и за стимулиране на стабилното развитие на американо-китайските икономически и търговски отношения, се казва в съобщение на китайското финансово министерство, разпространено от агенция Синхуа.

Въпреки че Пекин определи постигнатата в петък "първа фаза" от преговорите с Вашингтон като "значителен прогрес", все още не говори за сключена сделка. Все пак китайското търговско министерство обяви, че двете страни избягват ескалация на конфликта помежду им. Според данните за икономическото развитие на Китай от третото тримесечие на годината, страната е регистрирала най-славния си растеж за последните три десетилетие – 6.1%.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG