Връзки за достъпност

Извънредни новини

Грък бе осъден на доживотен затвор за убийството на българка на остров Крит


Част от крайбрежието на остров Крит (архивна снимка)
Част от крайбрежието на остров Крит (архивна снимка)

Доживотна присъда получи 60-годишен грък, обвинен в убийството на 38-годишната българка Антонина Зоева, извършено миналата година на остров Крит, предаде в неделя БНР.

Въпреки че тялото на жертвата така и не бе намерено, а подсъдимият не направи самопризнания, гръцките магистрати прецениха, че по делото са събрани достатъчно доказателства за вината му и той получи максимално наказание.

Сред уликите, представени от разследващите, бяха следи от кръв от жената, открити в колата и дома на подсъдимия. Освен това обвинението разполагаше и със записи от охранителни камери, показващи как убиеца пренася тялото на жертвата извън населеното място, допълва БНР.

Местната полиция предполага, че е по-вероятно трупът никога да не бъде открит, тъй като теренът в района е планински, а осъденият 60-годишен мъж отказва да посочи къде го е заровил. Според свидетелски показания по делото Антонина Зоева е живяла няколко месеца в дома на убиеца, след което изчезва.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG