Връзки за достъпност

Извънредни новини

Грък бе осъден на доживотен затвор за убийството на българка на остров Крит


Част от крайбрежието на остров Крит (архивна снимка)

Доживотна присъда получи 60-годишен грък, обвинен в убийството на 38-годишната българка Антонина Зоева, извършено миналата година на остров Крит, предаде в неделя БНР.

Въпреки че тялото на жертвата така и не бе намерено, а подсъдимият не направи самопризнания, гръцките магистрати прецениха, че по делото са събрани достатъчно доказателства за вината му и той получи максимално наказание.

Сред уликите, представени от разследващите, бяха следи от кръв от жената, открити в колата и дома на подсъдимия. Освен това обвинението разполагаше и със записи от охранителни камери, показващи как убиеца пренася тялото на жертвата извън населеното място, допълва БНР.

Местната полиция предполага, че е по-вероятно трупът никога да не бъде открит, тъй като теренът в района е планински, а осъденият 60-годишен мъж отказва да посочи къде го е заровил. Според свидетелски показания по делото Антонина Зоева е живяла няколко месеца в дома на убиеца, след което изчезва.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG