Връзки за достъпност

Извънредни новини

Днес Камарата на представителите на САЩ ще гласува импийчмънт


Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси съобщи, че долната камара на Конгреса ще гласува в сряда в пленарната зала по основанията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде ДПА. Пелоси призова всички конгресмени демократи да присъстват на това заседание.


"За жалост фактите ясно показват, че президентът е злоупотребил със служебното си положение за своя лична и политическа изгода и че е възпрепятствал работата на Конгреса с настояването си да не му се търси сметка и да е над Конституцията и над американския народ. В Америка никой не е над закона", се казва в изявление на Пелоси.


Прeзидентът Доналд Тръмп определи като опит за преврат готвеното.
"Вие омаловажихте значимостта на една много грозна дума - импийчмънт", пише Тръмп в писмо от 6 страници до председателката демократ на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси.

"Вие гледате на демокрацията като на ваш враг! Вие сте тези, които носят болка и страдание на нашата Република за собствената си егоистична лична, политическа и партийна изгода", заявява Тръмп.

Тръмп е разследван по инициатива на представителите на Демократическата партия заради изтекъл телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски. Те твърдят, че по време на телефонния разговор американският президент оказва натиск за започване на разследване на дейността на един от евентуалните си опоненти в надпреварата за президентските избори Джо Байдън и сина му в Украйна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG