Връзки за достъпност

Извънредни новини

Министерският съвет отпусна 55 млн. лв. за нов правителствен самолет


Новият правителствен самолет ще струва до 55 млн. лв. Част от средствата са и за изграждане на хангар и техническото обслужване на въздухоплавателното средство.

Решението за покупката е взето на последното за тази година заседание на Министерския съвет. На него е бил одобрен доклад за доставката на самолета за нуждите на "Авиоотряд 28", съобщи правителствената информационна служба в петък.

Със същото решение на кабинета е бил одобрен и проект на договор, като основа за водене на преговори за доставката на самолета.

Допълнителните 55 млн. лв. се отпускат по по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г.

След решението на кабинета от началото на декември да бъде купен нов самолет, бившият шеф на "Авиоотряд 28" Цвятко Луканов заяви, че правителственият "Фалкон" може да лети още 100 години, ако се поддържа правилно, пипомня Медиапул. Според него с честото говорене за повреди на машината правителството се опитва да оправдае бъдещи харчове от 50-60 млн. долара за нов самолет.

"Фалкон"-ът е купен пред 20 години от РВД за 22 млн. долара.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG