Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пожар унищожи покрива на психодиспансера в София


Щетите в сградата на психодиспансера са сериозни, но няма жертви и пострадали.
Щетите в сградата на психодиспансера са сериозни, но няма жертви и пострадали.

Пожар избухна около 5 часа тази сутрин в района Сточна гара. Запали се сграда, ползвана за лечение на психично болни хора, съобщи БТА. Няма данни за жертви и пострадали. Причините за пожара засега не са ясни.

По данни на бТВ евакуирани са били 51 души, които са преместени в близкия белодробен диспансер. Управителят на болничното заведение д-р Кирил Палавеев обясни пред БНР, че всички болни са в добро състояние и до няколко дни ще бъдат преместени в други лечебни заведения.

За да изгасят пожара на място са изпратени 8 пожарни автомобила. Огънят е поразил основната двуетажна постройка и три бараки. Поразени са около 500 кв. м временни постройки. Унищожен е покривът на двуетажната сграда.

В горящата сграда е имало скъпа медицинска апаратура. Основна цел на огнеборците е била да не пострада техниката, като не е било допуснато огънят да стигне до долните етажи.

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков посочи, че техниката е спасена, но трябва спешно да се покрие останалата без покрив сграда. „Имаме нужда от помощ и съдействие, имаме нужда от няколко контейнера, персоналът е тук, започваме да чистим”, каза и д-р Палавеев, цитиран от бТВ.

Трима пациенти от белодробната болница, разположена в същия двор, са временно настанени в Окръжна болница до възстановяване на инфраструктурата в района. Те не са пострадали от пожара.

През последния месец и половина това е третото болнично заведение, в което има инцидент. В края на ноември кислородна инсталация се взриви в „Пирогов“ и отне живота на двама пациенти. Този месец имаше късо съединение в болница „Св. Иван Рилски“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG