Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев: Когато се примирим, изборите се опорочават и решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно


В новогодишната си реч президентът Румен Радев подчерта, че липсата на възмездие и справедливост са разколебали вярата на народа за бъдещето
В новогодишната си реч президентът Румен Радев подчерта, че липсата на възмездие и справедливост са разколебали вярата на народа за бъдещето

„Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, парите ни се харчат безотговорно, непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично“. Това заяви президентът Румен Радев в традиционното новогодишно обръщение на държавния глава.

Той подчерта, че липсата на възмездие и справедливост са „разколебали вярата“ в бъдещото на българина, както и че достъпът до базисни нужди като въздух и вода „се превръща във въпрос на оцеляване“.

Въпреки това състояние на обществото президентът припомни, че българският народ се е справял в най-тежките моменти от историята, като се е обединявал срещу „грабителството, неправдата и безчестието“, което, според него, е възможно и днес.

Държавният глава посочи, че в обществото е необходимо да има място и грижа за възрастните, самотните, „хилядите българи, които се борят с недоимъка“ и най-вече за децата.

„Когато на почит са образованието, науката и културата, а талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото“, каза още Радев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG