Връзки за достъпност

Извънредни новини

Холандия става Нидерландия в опит да се раздели със стария си имидж


От 1 януари 2020 г. Холандия официално вече е Нидерландия и всички местни институции, частни компании и медии трябва да ползват това име на европейската държава, съобщават световните информационни агенции.

По този начин правителството прави опит да изчисти стария имидж на страната като място, свързано с наркотици и проституция. Освен това местните власти се надяват това решение да преразпредели туристическия поток, който в момента е насочен основно към исторически старата Холандия – Амстердам и Хага.

Реформата за смяната на името ще струва на бюджета на кралството 200 хиляди евро. По-рано стана известно, че властите в Амстердам искат да премахнат употребата и на названието "Квартал на червените фенери" със историческото му име "De Wallen".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Двете Българии, които не се срещнаха около парламента
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:55 0:00
XS
SM
MD
LG