Връзки за достъпност

Извънредни новини

Водата в Перник няма да поскъпва


Жители на Перник вече няколко пъти протестираха заради въведения воден режим в града
Жители на Перник вече няколко пъти протестираха заради въведения воден режим в града

Цената на водата в Перник няма да се увеличава, въпреки решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за поскъпване на водата в 24 области на страната.

Новите цени влязоха в сила от 1 януари, но местните "ВиК" дружества взимат финалното решение. Това в Перник обаче обяви в четвъртък, че няма да прилага предвиденото от КЕВР увеличение от 3.7% за кубик. Така потребителите в Перник, Радомир, Трън, Земен, Ковачевци и Брезник ще продължат да плащат досегашните цени.

"Не може в кризисно положение, при което не се подава вода, тя да е по-скъпа", коментира по-рано в четвъртък икономическият министър Емил Караниколов, цитиран от БТА.

По време на свое посещение в Перник той съобщи, че се подготвя нов график на водния режим, който веднъж вече бе променян. От 18 ноември до 20 декември перничани имаха вода по два пъти на ден за общо 10 часа, а в момента – еднократно по 8 часа на ден.

По думите на икономическия министър притокът към полупразния язовир "Студена" вече се е увеличил с 20 л/сек. заради снеготопенето и водния режим. Наличният обем на водоема се запазва 2.6 млн. куб.м.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG