Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Попитах дали интервюто беше проблем". Нова телевизия прекрати договора на Валдес Радев


Валдес Радев
Валдес Радев

Нова телевизия е прекратила договора на Валдес Радев в сряда. Новината бе съобщена първо от "Клуб Z", а режисьорът я потвърди пред Свободна Европа.

"Вече не съм част от екипа на Нова. След 19 години работа там ми казаха, че нещо вече не се получава. Не стана ясно какво", каза Радев пред Свободна Европа.

До вчера той е бил на трудов договор, който медията е предложила да се прекрати по взаимно съгласие. "Нямаше предизвестие. Попитах ги след като подпиша от кога не съм на работа, а отговорът беше, че е "от веднага", разказа режисьорът.

"Интервюто ли беше проблемът?"

По време на разговора с вече бившите си работодатели Радев е попитал дали причината за внезапното решение на Нова телевизия е интервюто, което даде пред Свободна Европа. "Попитах, защото ми се струва странно – едната седмица давам интервю, на следващата ме уволняват", обяснява той. "Отговориха ми отрицателно, но знаете, човек остава с определено усещане", казва още режисьорът.

Потърсени за коментар от Нова телевизия уточниха единствено, че "предложението за прекратяването на трудовия му договор по взаимно съгласие е по преценка на прекия му ръководител и е във връзка с изпълнение на текущи задачи".

Радев работи в Нова телевизия от почти 20 години. Бил е режисьор на сваленото от екран предаване "Часът на Милен Цветков", работил е и с друга свалена продукция "Господари на ефира". Бил е изпълнителен продуцент на външни продукции.

В последните години той придоби популярност с редица кибер карикатури – колажи, публикувани в социалните мрежи по злободневни теми, често осмиващи българските политици. В последните седмици негови колажи на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получиха особено голямо внимание.

Аз много се радвам, че социалните мрежи много се вълнуват. Само ги моля да не правят монтажи. Защото бяха направили един монтаж при слизането ми във Вашингтон, че слизам с плик от една марка супермаркети… Това го възприемам като закачка“ , призова преди известно време Каракачанов. Тази му реплика отприщи поредица от колажи, публикувани във Фейсбук.

Разместванията в Нова телевизия

Решението на Нова телевизия да се раздели с Валдес Радев е поредното от разместванията, които настъпиха в медията, придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви.

През миналата година бяха освободени журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева.

Промените обаче започнаха още преди продажбата на медията. Първо от ефир бе свалена водещата на сутрешния блок Анна Цолова. След това телевизията се раздели с шефката на отдел "Новини" Дарина Сарелска, както и с водещия Милен Цветков.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG