Връзки за достъпност

Извънредни новини

Правителството увеличи заплатата на шефката на НАП за добри резултати


Галя Димитрова
Галя Димитрова

Правителството увеличи с 10% заплатата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) със задна дата от 1 януари. Така Галя Димитрова ще получава 5500 лева месечно.

Увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации, се казва в съобщението, публикувано след заседанието на кабинета в сряда.

"При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г., свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията", пише в мотивите на Министерския съвет. С такъв мотив бе и миналогодишното повишение, също от 10%.

Името на Галя Димитрова стана публично известно през лятото на 2019 г., когато се разбра за пробив в сървърите на НАП, в резултат на което бяха оповестени лични данни на хиляди българи. Тогава бяха отстранени двама души на ръководни постове в приходната агенция, но не и Димитрова. Тя дори беше в отпуск по време на кризата и обяви, че заради лични причини не е прекратила отпуска си.

"Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план", коментира тогава Галя Димитрова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG