Връзки за достъпност

Извънредни новини

Масови арести на митничари блокираха "Калотина"


Главният прокурор Иван Гешев (в средата) и главният секретар на МВР Ивайло Иванов (вляво)
Главният прокурор Иван Гешев (в средата) и главният секретар на МВР Ивайло Иванов (вляво)

Близо 30 души - цялата смяна митнически служители, както и служители на Гранична полиция, са задържани при мащабна акция на МВР и прокуратурата на граничния пункт "Калотина". Това съобщи главният прокурор Иван Гешев след акцията.

Задържан е и началникът на митническия пункт. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия. Има и задържани, които в момента не са били на смяна.

"Става въпрос за изключително мащабна организация", уточни главният прокурор, но не даде повече подробности. "Работим във всякакви направления, независимо дали става въпрос за министри или олигарси", допълни Гешев. От МВР също не уточниха какви са престъпленията.

Гешев оцени високо постигнатото взаимодействие мeжду службите. Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов поднесе извинения на гражданите, пътуващи през граничния пункт, за причинените неудобства и увери, че след приключване на действията е създадена организация за възстановяване на нормалната работа на пункта.

"Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво", каза главен комисар Иванов.

На ГКПП "Калотина" временно е преустановено преминаването в посока Сърбия, съобщиха от "Гранична полиция". По-рано движението беше блокирано и в двете посоки, но впоследствие трафикът от нашата съседка беше пуснат.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG