Връзки за достъпност

Извънредни новини

Спецпрокуратурата добави още двама обвиняеми към групата на Божков


Бившият член на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) Пламен Георгиев и настоящият ръководител на отдел "Контролна дейност" в институцията Тодор Марков също получиха обвинения за участие в престъпната група, за чийто лидер спецпрокуратурата сочи Васил Божков.

Те допълниха списъка с досегашните шестима обвиняеми по делото, сред които са бизнес партньорите на хазртния бос Георги Попов, Александър Тумпаров и Борис Бекяров, бившият шеф на ДКХ Огнемир Митев и настоящият ръководител на комисията Александър Георгиев.

Единствено Тумпаров и Георгиев засега са на свобода, но докато съдружника на Божков е с рекорна гаранция от 1.5 млн. лева, спецпрокуратурата поиска от шефа на ДКХ 40 000 лева, след като той даде показания. Божков и Попов все още са в Обединените арабски емирства, а Бекяров бе задържан във Виена.

Новите двама обвиняеми Пламен Георгиев и Тодор Марков са задържани и разследващите от спецсъда поискаха да ги остави за постоянно в следствения арест. Освен за участие в организирана престъпна група, те са обвинени и в престъпление по служба.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG