Връзки за достъпност

Извънредни новини

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при шефа на НЕК


Изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев
Изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) установи конфликт на интереси изпълнителния директор на Националната електрическа компания (НЕК) и член на ръководството на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петър Илиев. Пресцентърът на КПКОНПИ обяви в сряда, че Илиев сам си е позволил да получи премия.

"При одобряване на отчетите биха могли да бъдат изплащани допълнителни финансови възнаграждения на членовете на НЕК ЕАД. По този начин г-н Илиев е предоставил на себе си възможността за получаване на допълнително възнаграждение по договора му за управление на НЕК ЕАД", посочват от КПКОНПИ, уточнявайки, че заключенията са направени при проверка на финансовите отчети за 2017 и 2018 г.

Директорът на НЕК има право да обжалва констатациите на комисията, но ако те бъдат потвърдени от съда, той трябва да бъде освободен от длъжност. Илиев вече потвърди пред "Медиапул", че ще обжалва решението и отрече да е получавал допълнителни възнаграждения.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG