Връзки за достъпност

Извънредни новини

Денят на влюбените: От графит на Банкси до карантина заради коронавируса. Светът отбелязва 14 февруари


Уанг и годеницата му Си подадоха документи за брак в гражданското в Шанхай въпреки страха от коронавируса
Уанг и годеницата му Си подадоха документи за брак в гражданското в Шанхай въпреки страха от коронавируса

Младо момиче, което с прашка изстрелва цветя. Тази картина върху жилищна града в Бристол се оказа последното произведение на художника на графити Банкси. В четвъртък жителите на британския град се събудиха с този неочакван подарък, изрисуван върху къщата на Едвин Симонс, който в същия ден отпразнува 76-ия си рожден ден.

И макар че Банкси сам потвърди авторството си, мистерията около най-известния художник на графити в света отново беше запазена.

Банкси за Свети Валентин
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Междувременно в Китай редица двойки нямаха шанс да отбележат празника заради епидемията от коронавируса COVID-19. Повечето бизнеси в страната са спрели заради епидемията, пише Агенция Франс прес.

В столицата Пекин бяха отменени концертът „Сърцето ми ще продължава“ (My heart will go on), както и специална вечеря с омари за двама на цена от 240 долара.

В Индонезия, която стои твърдо против извънбрачните интимни отношения, бяха извършени няколко ареста на несемейни двойки. Те били "профилактирани", като им било обяснявано за „злините“, които се крият в секса без брак.

„Задържахме немски гражданин, който е бил в мотел с индонезийската си партньорка и те не бяха мъж и жена, заради което ги арестувахме“, съобщи Имам Худ, шефът на полицейско управление, цитиран от Франс прес.

„Тази социална болест трябва да бъде предотвратена. Трябва да припомняме на населението да поддържа нашата култура и етика“, казва още той.

Св. Валентин подбужда много противоречия в мюсюлманската нация, а множество ислямски духовници и консервативно настроени индонезийци критикуват „западния“ празник, определяйки го като събитие, което популяризира извънбрачния секс.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG