Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първа смърт от коронавирус в Европа


Медицински работник в Китай по време на почивка в болницата, в която са настанени пациенти, заразени с коронавирус
Медицински работник в Китай по време на почивка в болницата, в която са настанени пациенти, заразени с коронавирус

Китайски турист на 80 години е починал в петък в Париж. Той е бил заразен с коронавирус, като е бил приет в болница във френската столица в края на януари, съобщи френският министър на здравеопазването Анес Бюзен.

Вирусът стигна и до Африка. Първият потвърден случай на заразен е бил регистриран в Египет, съобщи информационният портал „Ал-Уатан“, цитирайки източници от министерството на здравеопазването.

Заразеният е китаец, който е пристигнал със самолет. Той е бил насочен към специална изолирана зона, откъдето преминават всички пътници, пристигащи от държави, където вече са установени случаи на зараза с коронавируса.

Междувременно високопоставен китайски представител призна, че вирусът е сериозна заплаха за страната му, но защити начина, по който Пекин се справя с епидемията. В интервю за Ройтерс китайският външен министър Ван И призова САЩ да не предприемат ненужни мерки, тъй като може да навредят на търговията, пътуванията и туризма.

Ван каза че Китай е взел най-сурови и решителни мерки за борба срещу епидемията, като някои от тях надхвърлят международните здравни стандарти и препоръките на Световната здравна организация.

Комисията по здравеопазването в китайската провинция Хубей съобщи, че броят на починалите от коронавируса в петък се е увеличил с още 139. Нови 2 420 заразени са били установени в Хубей, където е епицентърът на заразата. С тях заразените стават общо 54 406.

На този фон пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу коронавируса.

Съобщението направи по телевизия "Фокс нюз" ръководителят на Националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро. Той изтъкна, че за реализиране на проекта ще са нужни колосални усилия, изследвания и разработки. Вашингтон се надява клиничните изпитания и производство на ваксината да започнат от края на февруари до средата на март.




  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG