Връзки за достъпност

Извънредни новини

Премиерът отрича да има общо с подслушването на президента. И за какво се разбраха Борисов и Гешев


Бойко Борисов

Премиeрът Бойко Борисов заяви, че няма нищо общо с подслушването на президента Румен Радев. Борисов коментира въпроса пред журналисти в Мюнхен, където присъства на конференция по сигурността.

През януари прокуратурата разпространи записи на телефонни разговори между командира на ВВС и държавния глава. Самият Радев тогава попита "знаел ли е премиерът, че негови подчинени подслушват президента в грубо нарушение на закона".

"Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната, аз не обвиних никого. Аз нямам, и в това се заклевам, нищо общо с това. Което зависеше от мен, го направих, наредих на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят", каза Борисов, цитиран от Медиапул.

"Някой е цопнал някъде, това не е моя вина. Даже нещо повече, като разбрах, ми стана крайно неприятно. Това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, те не са хубави за държавата", добави премиерът.

Междувременно стана ясно, че премиерът се е разбрал с главния прокурор Иван Гешев "да се размаже всичко живо", което "цапа въздух, земя, вода", съобщи Медиапул. По думите на Борисов от три месеца Гешев не ходи на редовните седмични срещи при него, но са се разбрали как да се работи.

"С този прокурор се разбрахме да се размаже всичко живо, използвам жаргон, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Така че, виждате – вчера двама министри и главният прокурор, всички служби – БОП, ДАНС, полиция са впрегнати в тази сфера”, каза премиерът, визирайки посещението на Гешев заедно с МВР шефа Младен Маринов и екоминистъра Емил Димитров в Бобов дол.

“Дали арестуват министър, дали арестуват зам.-министър или който и да, това не е моя работа и не ме интересува, и не ми е долагано. Това се заклевам", заяви премиерът.
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG