Връзки за достъпност

Извънредни новини

София пита Абу Даби дали Божков е на свобода


Васил Божков
Васил Божков

Посланикът на България в Абу Даби Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите в Обединените арабски емирства дали бизнесменът Васил Божков е бил освободен от ареста.

Това съобщиха от министерството на външните работи, след като по-рано в неделя БНТ разпространи информация, че Божков е бил пуснат от ареста.

Според източници на Националната телевизия, след като е прекарал малко повече от две седмици в Център за задържане, властите са удовлетворили молбата му да бъде освободен докато трае процедурата по разглеждане на искането за екстрадиция.

Бизнесменът Васил Божков беше задържан в Обединените арабски емирства по разследване за неплащане на такси от хазарт. Той се сдоби с общо 11 обвинения от българската прокуратура, сред които за ръководене на престъпна група, за изнудване, принуда и убийства.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че молбата за екстрадиция на Божков от Обединените арабски емирства е над 200 страници.

През седмицата БНТ цитира свои неназовани източници, според които Божков е придобил собственост в Обединените арабски емирства, което му дава право на резидентски статут, а това може да бъде основание за отказ той да бъде екстрадиран.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG