Връзки за достъпност

Извънредни новини

Най-богатият човек в света дарява 10 милиарда долара за климата


Джеф Безос има лично богатство от 129,9 милиарда долара
Джеф Безос има лично богатство от 129,9 милиарда долара

Джеф Безос, основател на онлайн магазина „Амазон“ и собственик на вестник „Вашингтон поуст“ обяви в понеделник, че дарява 10 милиарда долара за спасяването на околната среда на Земята. Съобщението идва месец, след като стана известно, че „Амазон“ заплашва да уволни служители, които говорят за ролята на компанията в климатичната криза.

Новият фонд "Безос Земя" ще започне да разпределя парите това лято, заяви мултимилиардерът в публикация в „Инстаграм“, цитиран от британския вестник „Гардиън“.

„Искам да работя, както за разширяване на познатите начини, така и за изследване на нови начини за борба с пагубното въздействие на изменението на климата върху тази планета, която всички споделяме“, написа Безос в социалната мрежа.

Инициативата ще финансира учени, активисти, НПО – „всяко усилие, което предлага реална възможност да се помогне за опазването и опазването на природата“.

Според „Гардиън“ заявлението противоречи на действията, които „Амазон“ предприе към свои служители, които настояха компанията да се ангажира повече с опазването на природата.

Безос, най-богатият човек в света с лична нетно богадство от 129,9 млрд. долара, заяви миналия месец в Индия, че отричането на климатичните промени и ролята на човека за тях е „неразумен“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG