Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Болно въображение“. Русия отрече да е искала освобождаването на Васил Божков


Според директора на руското външно разузнаване Сергей Иванов новината е плод на "болното въображение на зам.-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниската му компетентност"
Според директора на руското външно разузнаване Сергей Иванов новината е плод на "болното въображение на зам.-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниската му компетентност"

Русия не е лобилара пред властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за освобождаването на бизнесмена Васил Божков, за което съобщи Българската национална телевизия.

Това съобщи руската информационна агенция ТАСС като се позова на директора на пресслужбата на външното разузнаване на Русия Сергей Иванов.

Шефът на Службата за външното разузнаване (СВР) Сергей Наришкин се срещна с премиера на ОАЕ шейх Мохамед бен Рашид Ал Матум преди седмица в Дубай.

„Разговорът беше доста продуктивен, но беше изключително по международни проблеми в сферата на безопасността и двустранното сътрудничество“, заявява Иванов пред ТАСС.

Според Иванов слухът е пуснат от зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов. БНТ, която е първоизточник на информацията, цитира „източници, близки до разследването“.

„Само болното въображение на зам.-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниската му компетентност, биха могли да включат в дневния ред на толкова уважавани хора въпросът за български предприемач. Или необичайно изостряне на състоянието му“, казва Иванов.

Божков беше обявен за международно издирване за организиране на престъпна група, нанесла на българската държава щета от 550 млн.лв. от неплащане на данъци за извършваната от него хазартна дейност. Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Божков е бил задържан на 1 февруари в ОАЕ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG