Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първа жертва на коронавируса в България, потвърдените случаи са вече седем


66-годишната жена, която във вторник беше диагностицирана с COVID-19, е починала днес в 15.40 часа, съобщи ръководителят на Националния кризисен щаб за COVID-19 проф. Венцислав Мутафчийски.

Жената беше хоспитализирана в „Пирогов“ във вторник в тежко състояние. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция. Състоянието на съпруга на жената, който също е дал положителна проба за коронавирус, е с тенденция към влошаване, посочи още Мутафчийски.

Потвърден е и седми случай на заразен с COVID-19. Става дума за жена на 62-годишна възраст. Тя е лекар, но не е била в контакт с пациенти в България от 22 февруари, посочи Мутафчийски. Тя е била на конгреси във Великобритания и Испания и се е завърнала преди няколко дни с леки грипоподобни симптоми.

Пациентката е настанена в инфекциозното отделение на Военномедицинска академия (ВМА), а състоянието ѝ е добро. Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) издирва контактните лица, които ще бъдат подложени на карантина и изследвани при нужда.

Мутафчийски посочи също, че от тестваните повторно днес седем съмнителни проби нито една не е положителна. Има две нови съмнителни проби, които ще бъдат изследвани отново.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG