Връзки за достъпност

Извънредни новини

31 са заразените с коронавирус. 4 са арестувани за нарушаване на карантината


Проф. Венцислав Мутафчийски
Проф. Венцислав Мутафчийски

Няма установени нови случаи на заразени с коронавирус у нас през петъчната нощ, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Така заразените в България остават 31.

Десет от тях нямат никакви симптоми. Само един е в тежко състояние. Мъжът на починалата в "Пирогов" пациентка остава на командно дишане.

Новорегистрираните осем случая вчера са на пациенти между 24 и 80 години. Само трима са хоспитализирани, други трима са с много леки или без симптоми и са по домовете си. Сред тях е мъж, приет в Плевен. Това е трети случай в града, но тези пациенти нямат нищо общо помежду си.

Според ген. Венцислав Мутафчийски, това са хора, които са се заразили по много различни начини - двама от тях са от контактните лица, други двама са съпрузи, след ски ваканция в Австрия, един от 8-те е участвал на конференция в Брюксел.

Най-възрастната пациентка от изминалото денонощие е настанена в "Пирогов", след като е била преместена от болница "Св. Наум".

Четирима шофьори на тирове в Сливница са задържани за нарушаване на карантината и са отведени по домовете им. Въпреки че е трябвало да не излизат, те са били в заведение в града. Имало и пациент, който е изчезнал, но след обявените мерки сам се е върнал в болницата, каза проф. Мутафчийски.

По последни данни 145 000 са заразени в света. 5436 са починали, възстановили са се 72 000 пациенти. Китай отбелязва най-нисък ръст - само 11 нови заразени. Италия регистрира 2547 нови случая. Починали са 1266 от началото на епидемията, 250 в последното денонощие. В Иран вече има 11 360 болни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Ще заработи ли отново Драгалевският лифт на Витоша
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:16 0:00
XS
SM
MD
LG