Връзки за достъпност

Извънредни новини

Втори ден без нови случаи на заразени с коронавирус в Китай


Китай съобщи днес, че не е регистрирал местни случаи на коронавирус за втори пореден ден, информира Франс Прес. Напредъкът на страната срещу заболяването беше спънат от ново увеличение на така наречените „вносните“ случаи на заразяване.

Спадът дава надежда за останалата част на света, след като много държави минават под карантина в опит да повторят китайската тактика срещу Covid-19. Броят на смъртните случай в Китай също намаля драстично, като здравните власти съобщиха само за три нови жертви.

Епицентърът на кризата вече е Европа. Жертвите в Китай към днешна дата са 3248, а в Италия - 3400.

Междувременно с цел спиране на разпространените на коронавируса испанското правителство нареди всички хотели в страната да бъдат затворени. Бизнесът разполага със седем дни, за да изпълни разпореждането.

Чешкото правителство реши да компенсира фирмите, пострадали от мерките срещу коронавируса, като поеме 80 процента от разходите им за заплати по време на принудителното затваряне. Компаниите ще изплатят останалите 20 процента.

В Турция всеки петъчен ден джамиите в цялата страна ще останат затворени. Турция започва прилагането на нови тестове местно производство за бързо установяване на коронавирус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG