Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Това е изключително зареждащо”. Дарин Маджаров, който направи ученето вкъщи по-лесно


Дарин Маджаров
Дарин Маджаров

“Системата сега има огромна нужда”. С тези думи Дарин Маджаров обяснява защо платформата "Уча.се" в момента е предоставила безплатно всички видео уроци. Те могат да бъдат ползвани от деца и младежи от различни класове, докато се налага да участ само от вкъщи.

Ударното въвеждане на онлайн обучението се наложи заради разпускането на всички учебни заведения като мярка срещу разпространяването на заразата от COVID-19.

Платформата Уча.се предостави видео уроците си безплатно до 29 март. Всеки ученик знае, че в тях дори най-сложната материя е обяснена по разбираем и атрактивен начин. Според Маджаров целта е yчeбният пpoцec в България дa пpoдължи пo мaĸcимaлнo eфeĸтивeн нaчин, въпpeĸи извънpeднaтa ситуaция.

“По този начин искаме да подкрепим всички учители, които сега се раздават, всички родители, които искат най-доброто за децата си, всички ученици, които въпреки тази обстановка се стараят”, казва пред Свободна Европа Маджаров.

Сега вceĸи yчeниĸ има безплатен достъп до вcичĸитe нaд 16 000 видео ypoĸa, както и до тестовете по вcичĸи предмети от първи до 12 ĸлac.

Откакто достъпът до платформата е безплатен, на ден се гледат над 300 хиляди видеоурока. “Огромен ентусиазъм, това е изключително зареждащо”, споделя Маджаров.

Той казва, че от началото на извънредното положение е видял много примери за това как трудните ситуации обединяват хората.

“Появяват се отделни лидери, които не дърпат само към себе си, а напротив - обединяват хората около себе си и правят голяма общност. Това е е положителното в тази по-трудна ситуация”.

Дарин Маджаров е основател на онлайн платформата с видео уроци за училище „Уча.се“. Младият предприемач е отличен в класацията „30 под 30“ на Форбс България за 30 лидери под 30-годишна възраст, както и в класацията на Дарик за 40 вдъхновяващи, иновативни и смели хора под 40-годишна възраст. Родом е от Дряново. Завършил е университета „Якобс“ в Бремен .

  • 16x9 Image

    Ивайло Везенков

    Ивайло Везенков е журналист в Свободна Европа от 2019 до 2021 година. Завършил е Българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Първите си стъпки като журналист прави в радиото. Работил е в бТВ и Би Ай Ти. През 2016 и 2017 г. е стипендиант на Fulbright в Аризонския държавен университет. Специализирал е в CNN.

XS
SM
MD
LG