Връзки за достъпност

Извънредни новини

Журналистът Милен Цветков загина в катастрофа в София


Милен Цветков беше дълги години водещ на предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия
Милен Цветков беше дълги години водещ на предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия

Журналистът Милен Цветков е загинал в тежка катастрофа на столичния булевард "Черни връх" в неделя следобяд, съобщиха БНР и БНТ. Той е пострадал тежко, след което е бил откаран с линейка и е починал по пътя към болницата.

БНР съобщава, че управляваният от Милен Цветков автомобил е бил блъснат отзад на кръстовището до мол "Парадайз". Източници на националното радио от МВР са съобщили, че задържаният на място 22-годишен водач на задната кола е дал положителна проба за наркотици.

БНТ допълва, че лекият автомобил на арестувания е преминал на червено и е ударил колата, шофирана от Милен Цветков. Това се потвърждава и от преглед на записите от камери в района на кръстовището.

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването "Ку-ку". Бил е репортер в "ТВ Неделник" и "Отзвук", както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия "По света и у нас".

От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България". През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарсата емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване - „Часът на Милен Цветков“.

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. През 2010 г. е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия.

Връща се за по-малко от година в БНТ. От пролетта на 2011 г. води "Часът на Милен Цветков", отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването "Алтернативата" заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване "от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители" с продуцент Люба Ризова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG