Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руски милиардер е открит мъртъв в дома си в Москва


Дмитрий Босов по време на конференция през 2017 г.
Дмитрий Босов по време на конференция през 2017 г.

Руският милиардер Дмитрий Босов е открит мъртъв в дома си в предградие на Москва. Официалната версия е за самоубийство.

Следственият комитет на Руската федерация обяви в четвъртък, че 52-годишният Босов е умрял предишната вечер в резултат на изстрел в главата. Съобщава се за намерен пистолет до тялото.

Босов беше мажоритарен собственик и председател на борда на "Алтек груп", която контролира въгледобивните "СибАнтрацит", "ВостокУгол", както и други компании.

Според класацията на списание "Форбс" Босов е 86-ият по богатство руснак със състояние от около 1,1 милиарда долара.

Информационната агенция РБК цитира познати на Босов, според които бизнесът му е в криза от началото на годината, когато той е започнал да прехвърля активи и да уволнява служители.

Миналия месец Босов отстрани партньора си във "ВостокУгол" Александър Исаев и го обвини в злоупотреби и незаконно присвояване. Исаев отговори със съдебен иск за клевета.

На 1 май беше съобщено, че бивш служител на "Гениус Фънд Груп" е завел дело в Лос Анджелис срещу Босов за неспазени условия по договор. "Генуис" е контролирана от Босов и се занимава с легалния бизнес с марихуана в Съединените щати. Искът срещу милиардера е за над 1 милион долара и е подаден от ветерана от специалните сили на армията на САЩ Франсис Рачопи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG