Връзки за достъпност

Извънредни новини

При 30% капацитет. Галериите, кината и музеите могат да работят отново


Музеи, галерии и библиотеки ще бъдат отворени, а посещенията в тези културни институции ще се случва при спазване на противоепидемични мерки. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, подписана в понеделник.

В документа е записано, че се разрешават посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки.

Заповедта позволява провеждането на “културни събития – концерти и други сценични прояви”, на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет. Условието е също да бъдат спазвани социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

Допускат се и посещения на кина, като допустимата заетост на местата също е до 30% от максималния капацитет.

В заповедта на Ананиев не са записани изрично театрите. Не е ясно обаче дали те ще останат затворени и дали постановки попадат в графата "сценични прояви", които ще могат да се провеждат на открито. Информация по темата се очаква по-късно в понеделник на пресконференция на министъра на културата Боил Банов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG