Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бундеслигата продължава. Футболистите ще изразяват радост само с леко докосване


Дори футболната топка се дезинфекцира неколкократно преди и по време на игра
Дори футболната топка се дезинфекцира неколкократно преди и по време на игра

Германският футболен шампионат започна отново след близо 2 месеца прекъсване. Бундеслигата е първото голямо футболно първенство в Европа, което се завръща след прекъсването на сезона, наложило се заради пандемията от коронавирус, пише Би Би Си.

Германските отбори ще спазват стриктни изисквания, а мачовете ще се играят без публика по стадионите и при минимален брой персонал – до 322 души е позволено да присъстват в периметъра на стадиона, предава Ройтерс. Всички ръкостискания и прегръдки са забранени, а при празнуването на головете Германската футболна лига (DFL) препоръчва да няма контакт между футболистите. Позволява се играчите да изразяват радостта си с леко докосване с лакти или крака.

Също така на мачовете няма да има деца, които да извеждат играчите, а тимовете ще излизат от тунела по различно време. На резервната скамейка футболистите трябва да носят маски и да седят през една седалка.

Предвижда се всички играчи да бъдат тествани поне веднъж седмично и ще пътуват поотделно или на малки групи за мачовете. Могат да играят само ако имат два отрицателни теста. Самата топка за игра ще се дезинфекцира преди и по време на мачовете.

Програмата на "Бундеслига" в събота започва с шест мача от 26-ия кръг, като началото ще бъде поставено от дербито на Рур между "Борусия" (Дортмунд) и "Шалке". Двата отбора излизат в 16.30 ч. на празния "Сигнал Идуна парк", който при нормални условия събира над 81 хиляди любители на футбола.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG