Връзки за достъпност

Извънредни новини

Всички лекции в Кеймбриджкия университет ще бъдат онлайн до лятото на 2021 г.


Лекциите ще се провеждат в интернет до лятото на 2021 г.
Лекциите ще се провеждат в интернет до лятото на 2021 г.

Кеймбриджкият университет е първото висше училище, което предприе мерки за цялата академична 2020 – 2021 година и реши, че всички лекции "лице в лице" ще се провеждат онлайн. Университетът съобщи, че вероятно социалната дистанция ще продължи да бъде задължителна, предаде Гардиън.

Лекциите ще се провеждат в интернет до лятото на 2021 г, като е възможно малки групи от техническите специалности да се събират, "ако спазват всички изисквания за социална дистанция".

"Университетът постоянно се адаптира към променящите се препоръки по време на пандемията. Имайки предвид, че е вероятно социалната дистанция да продължи да е задължителна, университетът реши, че няма да има лекции лице в лице през следващата учебна година", каза говорител от учебното заведение.

"Занятията ще са достъпни онлайн и е възможно да се събират малки технически групи. Това решение е взето на този етап за целите на планирането, но е възможно да бъде променено, ако има промени в официалните препоръки за коронавируса".

Преподаването в Кеймбридж премина онлайн през март. Изпитите също се провеждат виртуално. Независимият регулатор за висше образование (Office for Students) предупреди университетите да не обещават на студентите, че всичко ще се върне към нормален ритъм от есента.

Кеймбриджкият университет е вторият най-стар университет във Великобритания и един от най-старите в англоговорещата част на света, а днес – едно от най-престижните училища на планетата. Cpeд xopaтa, cвъpзaни c Keймбpиджĸия yнивepcитeт, има над 80 нoбeлoви лaypeaти. Пo тoзи пoĸaзaтeл тoй зaeмa eднo oт пъpвитe мecтa cpeд виcшитe yчeбни зaвeдeния в cвeтa.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG