Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама оцелели и 97 загинали след катастрофата на пътнически самолет в Карачи


Броят на загиналите при катастрофата с пътнически самолет А320 в град Карачи достигна 97, съобщи Ройтерс в събота, позовавайки се на представител на властите в Пакистан.

Преди ден “Еърбъс 320” на “Пакистанските международни авиолинии” с 99 души на борда се разби в жилищен квартал в града. Машината е извършвала маневра за приземяване.

Според официалните данни към момента не може да се каже дали всички загинали са пътници от самолета, или сред тях има и жители на разрушените при падането на машината домове.

Агенция “Франс прес” посочва, че 11 ранени сред живеещите на мястото на катастрофата. По-рано бе съобщено, че има и двама оцелели от самолета, които според местни медии са в стабилно състояние.

Самолетът изпълнявал полет от Лахор до Карачи. На борда му имало 91 пътници и 8-членен екипаж. При падането му на земята са разрушени няколко постройки. Изпод развалините им досега са спасени около 20 местни жители. На мястото на катастрофата работят спасители и военни.

Според предварителна информация причина за катастрофата може да е техническа неизправност или сблъсък с птици.

Цитиран от “Ройтерс” министър-председателят на Пакистан се ангажира със създаването на специална комисия, която да разследва катастрофата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG