Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата е повикала на разпит бизнесмена Валентин Златев


Валентин Златев
Валентин Златев

Бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев е получил призовка да се яви на разпит като свидетел, съобщи вестник "Сега", като се позова на пиара на бизнесмена Мая Жекова. Тя отрече Златев да е бил издирван от МВР, както беше съобщено по-рано в няколко медии. Не е известно дали бизнесменът се намира в страната.

Новината идва десетина дни след съобщението, направено от бившия вицепремиер Валери Симеонов, че "следващият" след Васил Божков ще бъде Валентин Златев.

Срещу бизнесмена Васил Божков в момента са повдигнати 18 обвинения, колекцията му от антики е иззета, а междувременно държавата забрани частните лотарии, в които беше съсредоточена част от бизнеса му.

Пиарката на Валентин Златев предполага, че призовката за разпит, която бизнесменът е получил, свързан с веществено доказателство, открито от прокуратурата по време на претърсване по друго дело - това на бизнесмена Атанас Бобоков. Бобоков е обвиняем по дело, свързано с нелегалния внос на боклуци. В дома му беше намерен списък на бизнесмени, сред които фигурираше и името на Златев. Срещу имената бяха записани големи суми в левове и долари. Бобоков потвърди, че списъкът е правен от него, но уточни, че си е водил записки от книга за най-богатите българи.

От прокуратурата не са потвърдили дали на Златев е връчена призовка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG