Връзки за достъпност

Извънредни новини

Секретарката на Божков излиза от ареста срещу 30 хил. лева


Васил Божков
Васил Божков

Секретарката на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков ще излезе от ареста срещу гаранция от 30 хиляди лева, реши Специализираният апелативен съд в четвъртък.

Йоана Чолакова беше арестувана преди четири месеца, тъй като според прокуратурата е участник в престъпната група на Божков.

Организиране на престъпна група е едно от 18-те обвинения, които прокуратурата предяви на Васил Божков.

Според съда няма доказателства, от които да се обоснове предположението, че Йоанна Чолакова може да се укрие или да въздейства на свидетели и да пречи на събирането на доказателства. Решението не подлежи на обжалване.

Така апелативната инстанция потвърди решението на Специализирания съд от 10 юли, с което мярката за "задържане под стража" на Чолакова беше изменена, но прокуратурата го обжалва.

Чолакова е работила като секретарка на Божков, от юли миналата година. Тя е била и административен директор на ФК "Левски".

Божков замина за Дубай през февруари, преди да му бъдат предявени обвинения от прокуратурата. До момента те са 18, сред които и такива за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба, за убийства и изнасилвания.

На 8 юни Божков съобщи, че ще влезе в политиката със собствен проект, а след това заяви, че е дал 67 млн. лева на политици, сред които премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, за осигуряване на политически чадър. Борисов заяви, че не е взимал пари от бизнесмена.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG