Връзки за достъпност

Извънредни новини

Осем задържани след осмия протест в София


Полицията е задържала осем души по време на протестите в София в петък, съобщи заместник-директорът на СДВР Антон Златанов. Сред тях има криминално проявени, както и непълнолетни.

В късните часове мирните ежедневни протести се изпълват с групи млади мъже, които по-рано не са били на площадите и които извършват провокации, установиха по-рано и организаторите на събитието във фейсбук. В полицията тече разследване по какъв начин се финансират групите, проявяващи агресия.

От столичната дирекция на вътрешните работи допълниха, че МВР е разполагало с предварителна информация за провокации включително и за протеста в петък, но до агресия не се е стигнало, благодарение на реакцията на полицията.

В петък вечерта група граждани направиха жива верига между провокаторите и полицията. Тази намеса на протестиращите осуети проявата на агресия.

От вътрешното министерство отказаха да уточнят колко души са протестирали в петък. Те не посочиха и точния брой полицейски служители, които са били отстранени от охрана на демонстрациите, след като бяха заснети да бият и ритат протестиращи във втория ден от протестите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG