Връзки за достъпност

Извънредни новини

Арестувани са 35 души, смятани за близки до Васил Божков


Васил Божков
Васил Божков

При мащабна спецакция във вторник за задържани 35 души, смятани за приближени до бизнесмена Васил Божков. Акцията на МВР и Специализираната прокуратура е започнала рано сутринта в няколко града в страната.

Според съобщение от държавното обвинение претърсени са били 38 адреса в страната, от където са иззети веществени доказателства. Задържанията са извършени за 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Сред арестуваните има и бивши служители на МВР, включително и от Отряда за борба с тероризма, съобщава БНР. В съобщението на държавното обвинение се посочва, че става дума за хора, съпричастни с дейността на обвиняем с инициали В.Б. Вероятно става дума за намиращия се в Дубай бизнесмен с повдигнати 18 обвинения Васил Божков.

Наблюдаващите прокурори тепърва ще решават на кои от задържаните да повдигнат обвинение и дали да искат за някои от тях и постоянен арест, съобщава прокуратурата. “Предстои наблюдаващите досъдебното производство прокурори да преценят кои от задържаните да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по какви обвинения”, пишат от държавното обвинение.

Акцията се случва месец след като обвинения за участие в ръководена от Божков група за убийства, опити за убийства и други тежки престъпления получиха шефът на охраната на хазартния бос - Веселин Балтов и близкият до Божков адвокат Славчо Марков. Тогава от прокуратурата обявиха, че на един от претърсваните адреси са намерени снимки и лична информация за магистрати и членовете на техните семейства.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG