Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ден 16. По-рехав протест в София и автошествие в Бургас


Протестът в София, 24 юли 2020 г.
Протестът в София, 24 юли 2020 г.

Автошествие в Бургас, замеряне на властите с пъдпъдъчи яйца и митинг пред БНТ белязаха 16-ия ден на протестите в България. Участниците са по-малко в сравнение с предишните дни.

По-рано днес камионът, осигуряващ озвучителната техника, беше задържан заради липса на лиценз и му бяха свалени номерата. Привечер той все пак стигна до сборния пункт в София.

Протестите, които настояват за оставката на правителството и главния прокурор, продължават въпреки гласуваните по-рано днес промени в правителството. Ораторите разглеждат четирите министерски оставки като опит на Бойко Борисов да излъже очакванията на хората и да остане на власт.

Малко след 19 часа протестиращите в София за кратко блокираха движението на автомобили близо до сградата на Министерския съвет. Младежи играеха волейбол. По-рано днес в Бургас се проведе протестно автошествие, което за кратко блокира пътя към Южното Черноморие.

Около 21 часа участниците в протестите в София образуваха няколко лъча, които да блокират различни кръстовища. Една група се насочи към сградата на БНТ, където от по-рано е започнал митинг с искане за оставка на генералния директор на медията Емил Кошлуков.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG