Връзки за достъпност

Извънредни новини

20 града и 189 нови случая. Коронавирусът в България през последното денонощие


Завеса и ръчно направен надпис сигнализират за навлизане в т. нар. "Червена зона" със заболели с COVID-19 в болницата в Нови пазар, Сърбия.
Завеса и ръчно направен надпис сигнализират за навлизане в т. нар. "Червена зона" със заболели с COVID-19 в болницата в Нови пазар, Сърбия.

През последното денонощие са открити 189 нови случая на заразени с коронавирус в България. Резултатите са при направени 2161 PCR теста. Починал е 73 годишен мъж. От Министерството на здравеопазването посочват, че той е имал придружаващи заболявания.

Най-много нови случаи на коронавирус отново са регистрирани в София - 92, следвана от Варна (16) и Благоевград (15). Останалите случаи са в Пловдив, Русе, Габрово, Добрич, Пазарджик, Смолян, Силистра, София-област, Бургас, Кюстендил, Враца, Перник, Сливен и Хасково. По един нов случай има в Монтана, Плевен и Ямбол.

През март Световната здравна организация (СЗО) обяви пандемия, заради новооткрит коронавирус, който се разпространява бързо и за който няма известно лечение. От 13 март до 13 май в България беше въведено извънредно положение, чиято цел беше ограничаването на разпространението на коронавируса. По-късно мерките последователно бяха премахнати. В момента апелът към българите е да спазват мерки като носене на маски на закрито и да спазват дистанция, като следват самоналожена дисциплина.

От началото на пандемията общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България е 10 312, като 4668 от тях са активни в момента. Излекуваните в последното денонощие са били 54 души, с което излекуваните от началото на пандемията в България стават 5306 души.

До този момент в България има общо 338 смъртни случая с COVID-19.

По данни на Министерството на здравеопазването в момента има 694 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, които са в лечебни заведения за болнична помощ. 33 от тях са настанени в интензивни отделения и клиники.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG