Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Само с автомобили." ГЕРБ свика национална конференция в разгара на протестите в София


Премиерът Бойко Борисов по време на представяне на новоизбраните кметове на ГЕРБ през ноември миналата година
Премиерът Бойко Борисов по време на представяне на новоизбраните кметове на ГЕРБ през ноември миналата година

Национална конференция на ГЕРБ ще се проведе в сряда от 12.00 часа на обяд в „София тех парк“, като на събитието се очакват около 3000 души, потвърдиха пред Свободна Европа източници от управляващата партия.

Мероприятието ще протече на фона на нестихващите през последните 27 дни антиправителствени протести с искания за оставки на третия кабинет „Борисов“ и главния прокурор Иван Гешев. В центъра на столицата дни наред има три денонощни блокади на кръстовищата на Орлов мост, до Софийския университет и на Ларгото.

„Пристигането за мероприятието ще започне от 09.00 часа съгласно приложения график и пътуването на участниците да се извършва само с автомобили“, се казва в партийно съобщение, разпространено в социалните мрежи във вторник.

От него става ясно още, че на конференцията ще присъстват представители на всички 265 общини в страната, като за всеки от областните градове са определени различни квоти за брой на участниците. Двата сборни пункта за пристигащи в София са „София тех парк“ и зала „Арена Армеец“.

Последното партийно мероприятие на ГЕРБ в столицата беше на 10 юли, когато успоредно на Ларгото се провеждаше вторият масов антиправителствен протест. След края на митинга на симпатизантите на управляващите пред Министерския съвет се стигна и до епизодични сблъсъци на полицаи с протестиращи, които препречваха пътя на рейсове, извозващи подкрепящите ГЕРБ хора.

В по-късните часове се стигна и до няколко прояви на полицейско насилие, което беше потвърдено от вътрешна проверка в СДВР, но до уволнения на униформени така и не се стигна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG