Връзки за достъпност

Извънредни новини

По-малко новозаразени с COVID-19 при по-малко тестове. Няма починали


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е с коронавирус, съобщиха от министерството
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е с коронавирус, съобщиха от министерството

Само 60 са откритите новозаразени с COVID-19 в неделя. Това показват данните на Единния информационен портал при Министерството на земеделието.

Традиционно за неделя направените тестове са по-малко, отколкото през останалите дни от седмицата. Но при 2288 теста за изминалия ден процентът на заразените е по-нисък от съботния ден – 2.62% в неделя при 2.82% за събота.

За денонощието няма нито един регистриран случай на починал с коронавирус.

Най-много са новите случаи в област Благоевград - 17. Следват Добрич - 10 и София-град - 8.

Потвърдените случаи на коронавирус в България от началото на изследванията вече са 15 287. Направени са 370 786 PCR теста.

Активните случаи са 4404, в болниците са 745. В интензивно отделение са 74 души, т.е. без промяна за последното денонощие. 16 души са оздравели за последните 24 часа и общият им брой вече е 10 338.

Според информационния портал досега със заразата или от нея са починали 545 души.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е дал положителна проба за коронавирус след направен PCR тест, съобщиха от институцията. Министърът е в отпуск и не е имал скорошен личен контакт със служители от министерството си или с други министри от правителството.

В тежко състояние е бившият украински премиер Юлия Тимошенко, която е болна след зараза с коронавируса, предадоха информационните агенции като се позоваха на говорителката й Марина Сорока.

Тимошенко има много висока температура - 39 градуса, стана ясно от думите на Сорока, която обаче не уточни дали настоящият украински депутат е в болница.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG