Връзки за достъпност

Извънредни новини

Собственикът на “Хиполенд” е получил предложение да продаде бизнеса си на съдружничка на Александър Сталийски


По думи на собственика на веригата "Хиполенд" Мариан Колев министърът на вътрешните работи Христо Терзийски не е знаел за акцията, която се провежда в офиса и магазините на веригата

Собственикът на веригата магазини за играчи “Хиполенд” Мариан Колев е получил предложение да продаде бизнеса си на съдружничка на свързания с депутата от ДПС Делян Пеевски Александър Сталийски.

“Не познавам Сталийски и Пеевски. Имах предложение да ми бъде купен бизнесът от съдружничка на фирма на Сталийски, а впоследствие един от близките на Сталийски си позволил да предупреди, че ако протестирам, бизнесът ми ще фалира за пет минути”, каза Колев пред бТВ.

В петък служители на Националната агенция за приходите (НАП), Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара" едновременно се появиха на проверка в централата на “Хиполенд”, а проверки бяха извършени и в магазините на веригата.

Само ден по-рано собственикът на "Хиполенд" Мариан Колев съобщи, че синът му е пострадал от лютивия спрей, използван от полицията на 2 септември пред Народното събрание. Колев участва и подкрепя антиправителствените демонстрации още от самото им начало. Служители на веригата, носещи тениски с логото на "Хиполенд", бяха сред хилядите, които вече втори месец скандират с настояване за оставката на правителството и на главния прокурор.

В крайна сметка по време на инспекцията се оказа, че данъчните са открили несъответствие от 9 лева и 60 стотинки между наличните пари в касата и това, което пише в касовата книга, за което са съставили и протокол за нарушение, с което проверката бе прекратена.

Пред Свободна Европа в петък Колев заяви, че “координацията за проверките не идва директно от правителството, за което скандирам "оставка", а предимно от други хора, които са по-встрани – тези, за които всички смятаме, че дърпат конците". Помолен за уточнение, той назова депутата от ДПС Делян Пеевски. Той добави, че за да направи проблем за бизнеса му, народният представител от движението е придобил 50% от бизнеса на най-големия конкурент на веригата и свърза двата случая.

Свободна Европа потърси за коментар на тези твърдения Делян Пеевски, но той не беше открит на двата си телефона.

В събота пред бТВ Колев каза, че е бил потърсен от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, който му споделил, че е не е бил известен за акцията във веригата.

“Някъде следобед към 15:30-16:00 ч. ме потърси министъра на вътрешните работи. Човекът беше доста коректен и спокоен. Той ми сподели, че самият той е изненадан и ядосан от това, което се случва и че това компрометира усилията на ведомството, което той управлява…Това, което никой не казва е, че той не знаеше за причината (за акцията бел. ред.)”, каза Колев.

Той добави, че се тревожи, че министърът не е знаел за действията, за която МВР съобщи, че се извършва от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.

За разговора съобщиха още вчета и от МВР като уточниха, че в него министърът е уверил управителя на “Хиполенд”, че действията на екипите се основават "единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е преустановена".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG