Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП, "Републиканци за България" и митрополит Гавраил с глоби за мероприятия без маски срещу COVID-19


Премиерът Бойко Борисов общува с граждани при обиколките си из страната

Заради неспазване на противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19, Районните здравни инспекции (РЗИ) ще глобят организаторите на конгреса на БСП, учредяването на партия „Републиканци за България“ в неделя и на посещението на премиера Бойко Борисов в понеделник в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч. Това гласи съобщение, разпространено от Министерството на здравеопазването.

И на трите събития на закрито се събираха голям брой хора без предпазни маски, изисквани за закрити помещения и без дистанция между присъстващите. По този начин нараства вероятността от предаване на заразата.

Според записаните в Закона за здравето административни наказания за неспазване на санитарните разпореждания, извършени от юридически лица, се санкционират с глоба от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лева.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

"Водна криза" в Турция
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
XS
SM
MD
LG