Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полицията в Румъния арестува бившия шеф на агенцията за борба с прането на пари


Полицията в Румъния съобщи в събота вечерта, че е задържала за 24 часа бившия шеф на правителствената агенция за борба с прането на пари Лауренциу Баранга, предаде Ройтерс.

“Баранга е разследван за въвеждане в заблуждение на няколко институции заради подаване на фалшиви дипломи към молбите му за работа”, се казва в изявление на полицията.

Според полицията Баранга е използвал фалшива диплома за средно образование, за да завърши университет и впоследствие да получи научна степен по мениджмънт. Така той си е осигурил достъп до високи постове в държавни институции.

Баранга е бил назначен за директор на ведомството за борба с прането на пари в началото на септември. Румънското правителство съобщи, че той е подал оставка в петък.

Преди това в продължение на 11 години е бил заместник-директор на регистъра за класифицирана информация. Той е и преподавател в политехнически колеж.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG