Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП избра предизборен щаб и обяви министри в сянка


Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще председателства съвета по управление
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще председателства съвета по управление

БСП създаде седемнадесет съвета с ресори като министерствата в правителството, които ще изготвят платформата на левицата за предстоящите парламентарни избори, съобщи „Дневник“. Националният съвет на БСП избра и предизборен щаб, който ще започне работа още следващата седмица.

В неделя Националният съвет на партията избра председатели на съветите. Съветът по вътрешните работи ще бъде председателстван от лидера на социалистите в Шумен Веселин Пенчев, а този по външните външните работи ще бъде поет от бившия депутат и евродепутат от БСП Евгени Кирилов.

Седем депутати ще председателстват съвети - Крум Зарков (правосъдие), Таско Ерменков (енергетика), Георги Свиленски (транспорт), Димитър Данчев (икономика), Иван Ченчев (спорт), Атанас Костадинов (околна среда) и Георги Йорданов (здравеопазване). Депутатът Георги Гьоков и бившият социален министър Емилия Масларова ще председателстват съвместно социалния съвет.

Светлана Шаренкова поема съвета по медии, бившият депутат Милко Багдасаров - по образование, а зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров - по отбрана. Бившият общински съветник Орлин Виташки ще председателства съвета по финанси, лидерът на БСП в Плевен Свилен Атанасов - по земеделие, кметът на Самоков Владимир Георгиев - по регионалното развитие и лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев - по туризъм.

Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, ще бъде оглавяван от лидера на партията Корнелия Нинова.

В неделя бяха избрани и председатели на Комисиите към Националния съвет на БСП. Янаки Стоилов ще оглавява комисията по идейно и програмно развитие на БСП и ще има ролята на заместник-председател на партията, а бившият лидер на столичната организация на БСП Анна Янева - комисията по партийна дейност.

Националният съвет избра и Национален предизборен щаб на БСП, който ще започне своята работа още следващата седмица. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG