Връзки за достъпност

Извънредни новини

Контрабанда на таблети по "Аерофлот". 113 руснаци остават без визи за САЩ


Стюардеси на "Аерофлот" се качват на борда на самолет на руския национален превозвач
Стюардеси на "Аерофлот" се качват на борда на самолет на руския национален превозвач

Прокуратурата в Ню Йорк образува дело по контрабанда на крадена електроника, изнасяна от САЩ чрез руската компания "Аерофлот". Обвиненията са срещу 10 души, за които се предполага, че са руски граждани. Анулирани са визите за САЩ на общо 113 служители на компанията.

Осем от заподозрените са били арестувани, а двама се издирват.

"Аерофлот" е националният превозвач на Руската федерация и най-голямата авиокомпания в страната. На борда на самолетите са били качвани и пренасяни извън САЩ крадени устройства на Apple - предимно таблети, часовници и телефони, твърди американското следствие. Те са пътували в багажа на служителите на компанията. Предполага се, че общата сума на превозваната техника е на стойност 50 млн. долара.

От "Аерофлот" не са коментирали новината. По информация на ТАСС генералното консулство на Русия в Ню Йорк е започнало своя проверка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG