Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът Румен Радев с отрицателен тест за COVID-19


Президентът Румен Радев. Снимката е архивна.
Президентът Румен Радев. Снимката е архивна.

Президентът Румен Радев е с отрицателен тест за коронавирус, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Новината идва на фона на твърдения, че президентът е бил в контакт със заразен с коронавирус и това е довело до внезапно прекъсване на посещението му в Естония.

Във вторник Радев беше принуден да прекрати визитата си в Талин, без да е докрай изяснена причината за това. Естонската президентка Керсти Калюлайд съобщи в социалните мрежи, че Радев е бил изолиран, след като се е разбрало, че преди да пристигне е имал рисков контакт. Самият Радев посочи, че е станал жертва на "активно мероприятие" и добави, че негови "доброжелатели" са съобщили на естонските власти своя версия за контактите му.

Тестът на президента е направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин. Отрицателният резултат е бил потвърден от Националната референтна лаборатория.

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица, отбелязват от институцията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG