Връзки за достъпност

Извънредни новини

Още един депутат от БСП напусна групата й в парламента


На трибуната е Чавдар Велинов
На трибуната е Чавдар Велинов

Пореден народен представител от БСП е напуснал парламентарната група на партията, стана ясно в сряда. Чавдар Велинов, който е избран от Плевен, ще се присъдедини към групата от шестима депутати от левицата, които напуснаха след преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на формацията.

В края на миналия месец напуснаха шестима депутати, сред които и конкурентите на Нинова за поста Красимир Янков и Валери Жаблянов. Другите напуснали са Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Шестимата се представят като неформалната група на "Прогресивните социалисти", към която се присъединява и Велинов.

Така в парламентарната група на БСП остават 71 депутати. Те и структурите на партията в страната призовават напусналите да напуснат и Народното събрание.

Колегите на Велинов са разочаровани от неговото решение, каза пред журналисти в сряда заместник-председателят на групата "БСП за България" Христо Проданов.

Проданов разказа, че след напускането на първите шестима народни представители, на заседание на групата председателят й Корнелия Нинова е поставила въпроса, ако още някой има желание да напуска, да го направи веднага, и тогава Велинов не е заявил такива намерения. Така че за нас това е изненадващо, добави Проданов.

Стефан Бурджев, който е от един избирателен район с Велинов, коментира, че вчера е говорил с Плевенската партийна организация, в която членуват и двамата, и там никой не е уведомен. Смутени и разочаровани са колегите от Плевенската партийна организация, посочи Бурджев. Той добави, че в четвъртък от местната организация ще излязат с позиция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG