Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ню Йорк таймс: Тръмп има сметка в Китай и е искал да прави бизнес там


Доналд Тръмп на среща с избиратели във Флорида. Снимката е архивна.
Доналд Тръмп на среща с избиратели във Флорида. Снимката е архивна.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп има банкова сметка в Китай и се е опитвал да спечели бизнес проекти в азиатската държава. Това съобщи вестник Ню Йорк таймс в свое разследване.

Публикацията идва две седмици преди президентските избори в САЩ и на фона на критичното отношение на Тръмп към компаниите, които имат бизнес в Китай. Адвокат на Тръмп определи публикацията като чиста спекулация с некоректни внушения.

Според статията сметката в Китай е била на името на компанията Trump International Hotels Management, от която са били платени местни данъци в размер на 188 561 долара между 2013 и 2015 г. Говорител на Тръмп каза, че сметката е била отворена, когато компанията е проучвала възможностите за хотелски бизнес в страната.

От вестника посочват, че са открили сметката, след като са получили данъчните декларации на Тръмп и на неговите компании. По-рано този месец Ню Йорк таймс написа, че американският президент е платил само 750 долара за федерални данъци в САЩ през 2016 и 2017 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG