Връзки за достъпност

Извънредни новини

Васил Божков учреди партията си от разстояние


Стопкадър от видеото от учредителното събрание на новата партия, публикувано в профила на Васил Божков във Фейсбук
Стопкадър от видеото от учредителното събрание на новата партия, публикувано в профила на Васил Божков във Фейсбук

Укриващият се в Дубай Васил Божков създаде инициативен комитет и ще регистрира партията си "Българско лято". Това съобщи самият той в профила си във фейсбук, където публикува и видео от провелото се в сряда в София събрание на учредителите.

Бизнесменът, срещу когото има повдигнати 18 обвинения в България, се е включил чрез видеообръщение в заседанието, в което призовава присъстващите да не се страхуват и да се борят да изчистят държавата от управляващата "хунта".

Във видеото се вижда, че на учредителното събраните на Инициативния комитет присъстват около 60 души с маски, които четат и подписват учредителни декларации. Срещата се води от Борис Соколов. Той е на 36 години и през голяма част от кариерата си работи за "Еврофутбол". От няколко години е директор на отдел "Маркетинг" в компанията на Божков "Нове холдинг".

След обръщението на запис от Божков, Соколов прави изявление, в което запознава присъстващите с мисията и принципите на новата партия.

"Трeтaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa e фaкт. Рaздeлeниeтo нa влacтитe e имитaция. Дeмoкрaциятa e фacaднa. Инcтитуциитe нe рaбoтят. Cъдeбнaтa cиcтeмa нe рaздaвa cпрaвeдливocт. Прoкурaтурaтa e прeвърнaтa в бухaлкa. Върхoвният ѝ ръкoвoдитeл нe oтгoвaря прeд никoгo", ce кaзвa в учрeдитeлнaтa дeклaрaция нa пaртиятa.

В ocнoвитe cи тя зaлaгa cлeдвaнe на принципитe нa прякaтa дeмoкрaция и върхoвeнcтвo нa зaкoнa и увaжeниe към мнoгooбрaзиeтo нa oбщecтвoтo във вcичкитe му фoрми.

През ноември ще бъдат обявени програмата, мисията, платформата и целите на "Българско лято", каза още Борис Соколов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG